Syrien vill se direktflyg till Pyongyang

Bildresultat för Syrian Air
Syrian Air Airbus A320. (Foto: Trainler)

Det är på ett sätt ett något udda par som nu planerar att starta flygningar mellan sig. Styret i Syrien vill se direktflygningar till partnern Nordkorea och samtidigt bli en del av ett kinesiskt infrastruktur och ekonomiprogram.

Det syriska transportministeriet vill se en direktflyglinje mellan Syrien och Nordkoreas huvudstäder Damaskus och Pyongyang som ett steg i att vara med i Kinas infrastruktur och ekonomiprogram One belt, one road. Förslaget om en flyglinje mellan Syrien och Nordkorea kom upp under möte mellan Syriens transportminister och Nordkoreas nya ambassadör i Syrien.

Det kan kanske tyckas konstigt att ett land som befinner sig krig och revolution samtidigt vill öppna en flyglinje till världens mest slutna land, men de båda länderna har de senaste åren stöttat varandra i samband med kriget i Syrien. Dessutom står de båda länderna under stora sanktioner från USA. Nordkorea har under kriget i Syrien varit en av Syriens pålitliga allierade och har försett den syriska armen med teknisk och militärsupport.

I nuläget finns det dock inga konkreta planer på när flygtrafiken mellan ländernas huvudstäder kan komma igång och en annan del i att få gång flygtrafiken är att ha flygplan som klarar av att flyga den 770 mil långa flygningen. Nordkoreas enda flygbolag Air Koryo har idag inget flygplan i sin flotta som kan flyga direkt mellan Damaskus och Pyongyang. Däremot har Syrian Air en Airbus A340-300 som är kapabel att flyga direkt mellan de båda länderna.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.