Norwegian har fått ett svenskt drifttillstånd

Norwegian Boeing 737 MAX 8. (Foto: Atle Straume)

Transportstyrelsen har nu godkänt Norwegian ansökan om ett svenskt operativt drifttillstånd, AOC, och det första flygplanet som registrerats hos det svenska Norwegianbolaget landade på Arlanda under gårdagen. 

Norwegian har nu fått ett operativt drifttillstånd av Transportstyrelsen, ett svenskt AOC, Air Operator Certificate och det svenska bolaget Norwegian Air Sweden ger Norwegian ett ännu starkare fotfäste i EU.

I morse landade Norwegians första svenskregistrerade flygplan på Stockholm Arlanda Airport. Planet som flög till Arlanda direkt från Boeingfabriken i Seattle är en fabriksny Boeing 737 MAX 8 med registreringsnummer SE-RTA.

”Vi är glada över att ha ett svenskt AOC på plats. Med ett starkare fotfäste i Skandinavien kan vi få tillgång till fler trafikrättigheter och lansera nya direktlinjer som tidigare inte har trafikerats. Arlanda har potential att bli en stor internationell trafikknutpunkt för flyg mellan Asien och Nordamerika men det kräver en mer flygvänlig politik och konkurrens på lika villkor”, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian kommer inom kort att ansöka om trafikrättigheter som bland annat innebär ansökan hos det amerikanska transportdepartementet DOT för att få flyga till USA på Norwegian Air Sweden. Det var under 2017 som Norwegian påbörjade processen med ett svenskt drifttillstånd hos Transportstyrelsen. Det svenska drifttillståndet heter Norwegian Air Sweden (NSE).

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.