Inga Eritrea-flygningar till Skandinavien

Bildresultat för ethiopian airlines b787
Ethiopian Airlines Boeing 787 Dreamliner. (Foto: Brussels Airport)

Ethiopian Airlines backar från sina tidigare planer på att börja flyga från Eritrea till Skandinavien och ställer in alla flygningar innan de börjat på grund av att flygbolaget inte erhållit de nödvändiga trafikrättigheterna som krävs.

I slutet av oktober rapporterade flyg24nyheter om att Ethiopian Airlines skulle börja att flyga från Eritreas huvudstad Asmara till Stockholm och Oslo under mitten av december. Detta är nu något som stoppas då Ethiopian inte fått de nödvändiga trafikrättigheterna för flygningar mellan Eritrea och Europa. Flygningarna skulle flugits två gånger i veckan med sträckningen Asmara-Oslo-Stockholm och vice versa med Boeing 787, men det slopas alltså nu.

Ethiopian Airlines skulle även börjat flyga från den eritreanska huvudstaden till Milano, Rom och London Heathrow, men dessa flygningarna kommer inte heller att bli verklighet av samma anledning som Skandinavien-flygningarna enligt Routes Online.

I samband med att Ethiopian kom med nyheten om Eritrea-flygningarna till Skandinavien berättade flygbolaget även att man utökar flygningarna från den etiopiska huvudstaden Addis Abeba till Oslo och Stockholm med en ytterligare veckoavgång från den 10 december vilket gör att Ethiopian då kommer att flyga sex gånger i veckan på linjen. Dessa flygningarna berörs dock inte av beslutet att stoppa flygningarna till Eritrea.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.