Större trafikprogram än flygplansflotta tvingar SAS att leasa in flygplan

Bildresultat för dat danish air transport a320
DAT Airbus A320. (Foto: Anna Zvereva)

SAS fortsätter att leasa in flygplan från externa leverantörer för att klara sitt trafikprogram. Den senaste i raden är en Airbus A320 från DAT som ska flyga på SAS linjenät till slutet på november.

Flygplansflottan hos SAS är för liten i förhållande till bolagets trafikprogram. Under året har man wet-leasat in ett antal flygplan och flygbolag under perioder för att klara trafikprogrammet. Bland annat spanska Air Nostrum, WDL Aviation och DAT, Danish Air Transport som nu hyrs in igen. DAT flyger sedan slutet på oktober med en Airbus A320 på SAS linjenät från Köpenhamn enligt ett wet-lease avtal.

DATs Airbus kompletterar SAS egna Airbus-flotta med 44 Airbus A320-flygplan som består av fyra A319, 11 A320, 21 A320neo samt åtta A321-flygplan. DAT Airbusen flyger till ett flertal destinationer i Europa på SAS linjenät från Kastrup, som exempelvis Palma de Mallorca, München och Paris Charles de Gaulle. Enligt ch-aviation ska DAT flyga på uppdrag av SAS fram till den sista november i år.

Danish Air Transport har en flygplansflotta som består av fem Airbus A320 och ett antal ATR-flygplan. Tre av Airbus-flygplanen används på bolagets egna charter- och reguljära flygningar samt på olika leasinguppdrag hos andra flygbolag. Det femte flygplanet befinner sig just nu i Amman där det är inne på en större underhållskontroll. DATs ATR-flygplan används på bolagets linjenät i Danmark och Norge samt på en del charterflygningar för hockeylag i Sverige under hockeysäsongen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.