SAS i oktober: Fler passagerare och nya faciliteter i Köpenhamn

SAS_B737-600_LN-RPA_Schiphol_6122006
SAS Boeing 737-600. (Foto: Bastiaan)

Under oktober valde totalt 2,7 miljoner resenärer att resa med SAS, en ökning med cirka 35 000 jämfört med samma månad föregående år. I och med oktober månads utgång lägger SAS räkenskapsåret 2017/2018 bakom sig med rekord i antal passagerare som rest med bolaget.

Under oktober månad ökade SAS trafiken på linjerna inom Skandinavien, samtidigt som den minskade något på destinationer utanför Skandinavien, jämfört med föregående år. Inrikestrafiken i Norge, Danmark och Sverige ökade med drygt två procent under månaden samtidigt som kapaciteten hade ökats med drygt tre vilket innebar en lägre kabinfaktor än samma period föregående år.

Under oktober stod även SAS uppgraderade lounge i Köpenhamn färdig, som tillsammans med en helt ny SAS Service Point och en ny design av SAS Fast Track ska locka fler resenärer till flygbolaget. Under månaden lanserade SAS också sitt sommarprogram för 2019, med sex nya destinationer, Catania, Florence, Marseille, Cornwall Newquay, Szczecin och Antalya vilket flyg24nyheter skrivit om tidigare.

I och med oktobers slut summerade SAS räkenskapsåret 2017/2018 som visade att cirka 30 miljoner resenärer flög med SAS, vilket är något fler än tidigare år.

”Vi lägger ett framgångsrikt räkenskapsår bakom oss, då vi gjort betydande satsningar för att förbättra reseupplevelsen för våra passagerare, såsom en ökad säsongsanpassning av vårt nätverk och introduktionen av höghastighets-WiFi på våra flygplan”, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.