DHL utökar samarbete med easyJet

easyJet utökar sitt samarbete med DHL. (Foto: DHL)

easyJet fortsätter sitt samarbete med DHL och utökar även det genom att logistikföretaget nu ska ta över markhandlingen för easyJet i Bristol samt Manchester precis som man idag gör på London Gatwick.

Ett år efter att DHL Supply Chain tog över markhanteringen på London Gatwick utökas uppdraget genom ytterligare två flygplatser, Bristol och Manchester. Från och med februari nästa år har DHL ansvaret för kundtjänst och logistik, inklusive passagerarankomst och bagage, bagagesortering, boarding, lastning och lossning av flygplan.

Dessutom kommer DHL att ansvara för ledning och koordinering av tjänster från andra serviceleverantörer för easyJet. Det nya avtalet innebär att DHL ansvarar för markhantering av cirka 700 flygningar per vecka från Bristol och 500 från Manchester. easyJet är det största flygbolaget på Bristol Airport och flyger till populära resmål som Spanien, Portugal och Grekland samt har anslutningsflyg över hela Storbritannien. På Manchester Airport är easyJet det andra största flygbolaget.

”Vi är mycket nöjda med DHL-partnerskapet på London Gatwick. DHLs team har genomfört värdefulla förändringar som har förbättrat kundupplevelsen och vår punktlighet. Vi är det största flygbolaget som flyger från Bristol, med cirka 5 miljoner passagerare om året och Manchester är en tillväxtmarknad för oss”, säger Alberto Santamarta Head of Ground Operations på easyJet.

DHL tog över markhanteringen för easyJet på London Gatwick i november 2017. Under den tiden har företaget investerat i ny utrustning för att förbättra prestanda vad gäller tidsåtgång, minska kolodioxidutsläppen samt genomfört ett motivations- och träningsprogram för personalen som avsevärt minskat personalomsättningen enligt ett pressmeddelande från DHL.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.