Gotlandsplanet ska konkurrera med BRA och SAS i Visby

Bildresultat för gotlandsflyg
Gotlandsflyg startades av Michael Juniwik och Pigge Werkelin som nu ger sig in i ett nytt flygprojekt, Gotlandsplanet. (Foto: EWR/Wikimedia Commons)
Ett minskat flygresande till och från Gotland under året i kombination med högre biljettpriser. Det är anledningen till initiativet bakom det virtuella flygbolaget Gotlandsplanet som hoppas komma igång med sin flygtrafik från Visby under nästa år. 

Historien ser ut att återupprepa sig på Gotland. När Michael Juniwik och Pigge Werkelin startade Gotlandsflyg år 2001 var det för att pressa priserna och erbjuda fler alternativ för Gotlandsresenärer. Nu är det samma personer som ligger bakom ett nytt virtuellt flygbolag med namnet Gotlandsplanet.

Syftet är precis som med Gotlandsflyg att pressa priserna som enligt Gotlandsplanet gått upp den senaste tiden i kombination med ett minskat resandet till och från Visby Airport under året. Besöksnäringen på Gotland står bakom satsningen med Jonas Henning, vd för Gotland Sports Academy i spetsen som hoppas på fler turister på Gotland genom det nya virtuella flygbolaget.

Enligt Besöksliv.se är ambitionen att få igång Gotlandsplanet under våren nästa år, men senaste under hösten med flygningar till Stockholm Bromma. Antingen ska Gotlandsplanet hyra in ett eget flygplan från ett flygbolag eller köpa flygstolar av SAS och BRA som idag flyger mellan Visby och Stockholm med en kabinfaktor på cirka 70 procent enligt Jonas Henning, vd för Gotland Sports Academy.

Michael Juniwik och Pigge Werkelin ger sig alltså in i ett nytt flygprojekt, denna gång tillsammans med den tidigare Blekingeflyg VD:n Jens Harrysson där man ska konkurrera med det som man själva skapade, BRA genom Gotlandsflyg. Gotlandsflyg tillsammans med övriga Sverigeflyg och Malmö Aviation är grunden till dagens BRA som tillsammans med SAS trafikerar Gotland året runt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.