Passagerarökning men lägre intäkter för Norwegian

Norwegian_Air_Shuttle_B737_LN-NGH_(8906326396)
Norwegian Boeing 737-800. (Foto: RHL Images)

Allt fler väljer att flyga med Norwegian. Totalt valde nästan 3,4 miljoner passagerare att resa med bolaget under oktober månad, en ökning med 8 procent jämfört med samma månad förra året.

Totalt reste 3 388 898 passagerare med Norwegian i oktober, 240 387, 8 procent, fler än samma månad förra året. Den totala trafiktillväxten ökade med 25 procent och kapacitetstillväxten med 29 procent. Kabinfaktorn för oktober låg på 85 procent för det norska flygbolaget.

”Tillväxten är störst på bolagets långdistanslinjer men vi har en stabilt god efterfrågan. I enlighet med strategin kommer tillväxten plana ut framöver. Nu går vi in i en period med lägre efterfrågan, hård konkurrens och höga oljepriser vilket gör det ännu viktigare att fortsätta minska bolagets kostnader”, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Yieldutvecklingen är generellt positiv men påverkas av en ökad snittflygtid per flygning. Eftersom intäkten per passagerarkilometer är lägre på längre flygningar, faller bolagets yield i takt med att långdistanslinjerna utgör en ökande andel av den totala trafiken. Detta var fallet för Norwegian i oktober då bolaget trafikerar fler långlinjer i år jämfört med oktober år 2017.

I övrigt noterar Norwegian att bolaget genomförde 99,4 procent av de planlagda flygningarna i oktober. Punktligheten var på 79,7 procent, upp 1,4 procentenheter från samma period förra året.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s