Storbritannien: Ingen risk med stopp i flygtrafiken efter Brexit

Bildresultat för british airways easyjet
British Airways Airbus A320. (Foto: Alf van Beem)

Det brittiska transportministeriet med transportministern i spetsen säger att det inte finns några som helst möjligheter att flygningarna mellan Storbritannien och Europa kommer att stoppas efter Brexit, men säger samtidigt att det finns risk för störningar i den viktiga flygtrafiken.

Den brittiska transportministern Chris Grayling ser överhuvudtaget inga vägar till att flygtrafiken mellan Storbritannien och övriga Europa skulle stoppas efter Brexit i mars nästa år. Dock medger han samtidigt att risken för störningar i flygtrafiken finns då han talade under Airport Operators Association årliga konferens i London.

Det brittiska transportministeriet kom tidigare i år med beskedet att man ser oroligt på möjligheten att EU inte ger brittiska flygbolag tillstånd att flyga till unionen efter mars år 2019 då Brexit praktiskt ska ske. Men nu ser man ur brittiska ögon en stor vilja från EU att få till flygavtal mellan parterna och den brittiska transportministern säger att han vet att ingen vill se ett stopp i flygtrafiken mellan Storbritannien och EU.

Under Airport Operators Association-konferensen sade transportminister Grayling även att Storbritannien snart är färdiga med förhandlingar och har avtal på plats med länder utanför EU som exempelvis Norge. Flera brittiska flygbolag ser dock med oro på Brexit, och bland annat easyJet har startat ett EU-flygbolag i Österrike för att vara säkra på att kunna flyga till och från samt inom EU även efter Brexit under nästa år.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.