Örebro och Borlänge utan reguljär flygtrafik

Jetstream_AIS
AIS Airlines Jetstream 32. (Foto: AIS Flight Academy)

När AIS Airlines lägger ner sin flyglinje Borlänge-Örebro-Malmö under nästa vecka tappar både Borlänge och Örebro sin enda reguljära flyglinje och får förlita sig på charter och fraktflyg framöver.

AIS Airlines flyger idag Borlänge-Örebro-Malmö med två dagliga avgångar måndag-torsdag samt en avgång på fredagar med en Jetstream 32. Men nu har flygbolaget bestämt sig för att sluta flyga linjen som Direktflyg tidigare flög. Den sista turen går den 16 november och därefter står både Borlänge och Örebro flygplatser utan reguljär flygtrafik.

Borlänge har sedan mitten av maj endast haft flyglinjen till Malmö då AIS Airlines slutade att flyga Borlänge-Göteborg som även den flögs med en Jetstream. Dock har Borlänge charterflygningar Kanarieöarna, Rhodos och Mallorca under stora delar av året.

Örebro å sin sida står kvar ännu stabilare även utan en reguljär flyglinje. Flygplatsen används regelbundet av DHL som flyger frakt till Köpenhamn och Leipzig. Dessutom förekommer det ett stort antal engångsfraktflyg utanför DHLs tidtabell. Förutom frakten har Örebro även charterflygningar till ett antal destinationer i Europa samt Phuket i Thailand.

AIS Airlines har inte givit någon anledningen till att Borlänge-Örebro-Malmö läggs ner men ett faktor är trolgitivs flygskatten som påverkar inrikestrafiken mer än utrikestrafiken som fortsätter att öka medan inrikestrafiken i landet minskar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.