IAG: Norwegian måste bestämma sig i augusti

File:Norwegian Long Haul, Boeing 787-8 Dreamliner, EI-LND (18384397813).jpg
Norwegian Boeing 787-9 Dreamliner. (Foto: Juraj Patekar)

IAG är beredda att ta över samtliga aktier i Norwegian Group och kommer att sälja sitt nuvarande innehav i augusti år 2019 om Norwegian inte har bestämt sig för att gå med på erbjudandet om ett fullt övertagande från International Airlines Group.

Det är International Airlines Groups högste chef, den tidigare British Airways VD:n, Willie Walsh som under IAG-gruppens tredje kvartalsrapport berättar att förhandlingarna om ett övertagande av Norwegian inte kommer att pågå för evigt. Norwegian måste bestämma sig senast i augusti nästa år om bolaget är intresserade av att övertas till 100 procent av IAG. som bland annat äger British Airways och Iberia.

IAG köpte 4,61 procent av Norwegian i april tidigare i år och kom kort därefter med ett erbjudande om att överta 100 procent av bolaget, något som Norwegian avvisade. Det tillsammans med Willie Walsh tidigare uttalande om att IAG inte är intresserade av att vara minoritetsägare i Norwegian gör att det under nästa år antingen blir ett Norwegian 100 procent med IAG eller 100 procent utan då IAG. Detta då IAG kommer att sälja sitt nuvarande innehav på drygt 4 procent i augusti 2019 om man inte tillåts att köpa resterande 96 procent av Norwegian.

IAG är en av världens största flygbolagsgrupper och äger British Airways, Aer Lingus, Iberia, Vueling och LEVEL. LEVEL startades under förra året som i ett steg att konkurrera med Norwegians lågpris på långlinjer. LEVEL flyger idag från Barcelona och Orly-flygplatsen i Paris till USA, Kanada och Karibien.

2 kommentarer

  1. Jag hoppas att Kjos kan stå emot det. Det vore trist om Norwegian bara blir en i mängden, eller försvinner – vilket väl mer eller mindre är tanken. Norwegian är destined for better och har redan byggt något som är ”större” än IAG.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.