Norwegian stoppar långlinjer från Skottland

Bildresultat för norwegian boeing 737 max
Norwegian Boeing 737 MAX. (Foto: Anna Zvereva)

Norwegian fortsätter att minska ner på sina långlinjer från Storbritannien. I dagarna slutade man att flyga från Edinburgh till Providence, och under nästa år läggs även Edinburgh-Newburgh Stewart ned vilket lämnar Edinburgh utan Norwegian-långlinjer.

Norwegians långlinjer med Boeing 737 MAX-flygplan från Skottland och Irland minskas nu ned och detta bland annat på grund av en skotsk flygskatt som inte reducerats som Skottland sagt. Det innebär att Edinburgh från den 30 mars nästa år inte kommer att ha några långlinjer med det norska lågprisflygbolaget.

I dagarna slutade Norwegian att flyga mellan Edinburgh och Providence utanför Boston vilket nu gör att det norska flygbolaget endast har en långlinje från den skotska huvudstaden. Det är en linje till Newburgh Stewart/New York som idag flygs dagligen, men som från den 30 mars stoppas.

Edinburgh-Newburgh Stewart flygs idag med avgångstid klockan 16.15 varje dag från Skottland med ankomst till USA klockan 19.00 lokal tid. Flygplanet återvänder därefter till Edinburgh med avgångstid klockan 20.45 och ankomst i Skottland klockan 08.05 dagen efter. Kvar på Edinburgh-New York blir nu United Airlines som flyger linjen året runt samt Delta Air Lines som flyger en säsongslinje från den skotska huvudstaden till New York JFK.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s