Splitterny Boeing 737 MAX i krasch

Bildresultat för lion air boeing 737 max 8
Lion Air Boeing 737 MAX 8. (Foto:

En nästintill splitterny Boeing 737 MAX 8 hos indonesiska Lion Air kraschade i havet efter start från Jakarta under måndagsmorgonen lokal tid. 

En splitterny Boeing 737 MAX 8, PK-LQP, med en ålder på knappt tre månader kraschade drygt sex mil från Jakarta i Indonesien. Enligt Reuters tappade flygledarna kontakt med flygplanet 13 minuter efter starten från Jakarta och strax innan det bad piloterna om att få återvända till Jakarta-flygplatsen.

Kraschen skedde i Javahavet och vid kraschpunkten är djupet på 30-35 meter och flygplanet tog, enligt check-in.dk, med sig 181 människor i djupet, däribland 174 passagerare och sju besättningsmedlemmar.

Flygningen, JT610, var på väg till Pangkal Pinang och lyfte från Jakartas Soekarno Hatta International Airport klockan 06.20 lokal tid.

Kommentera