Filippinerna intresserade av JAS 39 Gripen

Bildresultat för jas 39 gripen
JAS 39 Gripen. (Foto: Billy Johnston, USAF)

Det filippinska flygvapnet är intresserade av att köpa JAS 39 Gripen-flygplan och har kommit fram till att flygplanet är den bästa kandidaten för landets flygvapen i en utvärderingsprocess som pågår.

Det är ett bra pris i kombination med en bra kapacitet som gör att ö-gruppen Filippinerna är intresserad av JAS 39 Gripen-flygplan i C och D-version som sitt framtida flygplan för landets flygvapen. Detta är uttalanden efter en hård uppvaktning från SAABs sida på en försvarsmässa i Filippinerna skriver FlightGlobal.

Idag har det filippinska flygvapnet 12 sydkoreanska FA-50-stridsflygplan som levererades så sent som för tre år sedan. I rapporterna om Gripen-flygplan nämns det dock inte hur många flygplan som Filippinerna skulle vara intresserade av att köpa, och när de skulle kunna levereras.

Från SAABs sida säger de att man har svarat på en förfrågan från Filipperna om JAS 39 Gripen-programmet och står redo med support för det filippinska flygvapnet i deras fortsatta utvärderingsprocess.

Om Filippinerna bestämmer sig för Gripen blir man i så fall den andra asiatiska operatören av flygplanet. Sedan tidigare flyger det thailändska flygvapnet med elva JAS 39 Gripen-flygplan som från början var 12, men under 2017 kraschade ett flygplan under en flyguppvisning.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.