Det går bra för Kangaroo Route

Bildresultat för qantas boeing 787
Qantas Boeing 787-9. (Foto: Mertie)

Qantas non-stop linje mellan Perth och London visar efter sex månader på imponerande siffror med nästintill fulla flygplan och är Qantas bästa långlinje sett till hur välfylld kabinen är.

Perth-London Heathrow är den enda flyglinjen som går direkt från Australien till Europa utan mödosamma mellanlandningar och är med det en ikonisk flyglinje inom begreppet Kangaroo Route. Flygtiden ligger vanligtvis på 16 till 17 timmar och Qantas som flyger linjen använder sig av Boeing 787-8 Dreamliner-flygplan på sträckan.

Sedan starten för ungefär ett halvår sedan har linjen gått mycket bra enligt siffror som visar på att kabinfaktorn ligger på 92 procent och i premiumklasserna på 94 procent vilket är bäst av samtliga Qantas långlinjer. Att Perth-London går så pass bra gör att det nu höjts röster för att Qantas även ska börja flyga från Perth till Paris, något som enligt The West Australian är beroende av komplexa förhandlingar med Perth Airport.

Sedan trafikstarten i mars på Perth-London kan Qantas redovisa att den snabbaste flygningen från Australien till Europa tagit 16 timmar och 23 minuter då flygningen lämnade Perth 30 minuter försenade men landade trots detta 30 minuter tidigt på Heathrow. På retursträckan är den snabbaste flygtiden, hittills, 15 timmar och 34 minuter.

Perth-London är trots sin långa flygtid och sträcka på 14 498 kilometer inte världens längsta flyglinje. Qantas får nämligen se sig slagna av Singapore Airlines nygamla flyglinje mellan Singapore och New York som har en tidtabellsenlig flygtid på 19 timmar och en sträcka att avverka på cirka 16 500 kilometer.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.