Ethiopian med ny flyglinje till Skandinavien

Bildresultat för Ethiopian Airlines b787
Ethiopian Airlines Boeing 787-8. (Foto: Brussels Airport/Wikimedia Commons)

Ethiopian Airlines utökar sin trafik på Skandinavien med start i december då det tillkommer en ny långlinje från Eritrea på linjekartan för Oslo och Stockholm. Dessutom utökas flygningarna från Addis Abeba till de två skandinaviska huvudstäderna.

Ethiopian Airlines expanderar på Skandinavien och utökar från den 12 december sin närvaro med en ny flyglinje från Eritreas huvudstad Asmara till Oslo och Stockholm. Den nya flyglinjen ska flygas Addis Abeba-Asmara-Oslo-Stockholm Arlanda och vice versa på onsdagar och lördagar med Boeing 787-8.

Eritrea är knappast det första landet man tänker på i Afrika, men huvudstaden Asmara går under smeknamnet ”Lilla Rom” efter den italienska koloniseringen av landet. Ethiopian Airlines började att flyga till Asmara i sommars efter ett uppehåll på 20 år på grund av frostiga relationer mellan Eritrea och Etiopien sedan kriget år 1998 till 2000.

Asmaras nya Skandinavienlinje innebär samtidigt att antalet avgångar på Addis Abeba-Asmara utökas till 22 stycken i veckan. Idag flygs linjen två gånger dagligen med Boeing 737-800-flygplan.

Förutom att starta en flyglinje till Eritrea kommer Ethiopian även att utöka antalet avgångar i veckan på Addis Abeba-Stockholm Arlanda-Oslo till sex med start den 10 december. Ethiopian Airlines understryker även att det går bra för flygbolaget i Oslo och det är därför som antalet avgångar ökas på flyglinjen från Addis Abeba. Dessutom har Ethiopian startat en ny fraktlinje från Oslo till Guangzhou som flygs två gånger i veckan med Boeing 777F.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.