Norwegian till Åre Östersund

Bildresultat för norwegian boeing 737
Norwegian Boeing 737-800. (Foto: Wikimedia Commons/Flybg)

Med start i mellandagarna kommer Norwegian att börja flyga en vinterlinje till Åre Östersund från Stockholm Arlanda. Linjen ska flygas fram till slutet på mars och riktar in sig på vinterturismen i Jämtland.

För ett par dagar sedan kom beskedet att Norwegian lägger ner Skellefteå-Stockholm. Men nu kommer en ny Norrlandslinje från det norska flygbolaget då man från den 27 december ska flyga från Stockholm Arlanda till Åre Östersund Airport.

Linjen ska flygas två gånger i veckan, på torsdagar och söndagar, med en Boeing 737-800 fram tills den 28 mars nästa år. Flygningarna riktar sig mot vinterturismen i Åre och Östersund och från Åre Östersunds flygplats är man mycket nöjda med att Norwegian kommer till flygplatsen.

”Den etablering som Norwegian beslutat att genomföra under vintersäsongen skapar nya möjligheter för till- och avresande. Det visar tydligt att Norwegian ser regionen med dess vinterturism som attraktiv och viktig för deras affärsutveckling, vilket stärker varumärket Jämtland Härjedalen. Det skall bli roligt och spännande att se vad samarbetet kan göra för reseutvecklingen”, säger flygplatschefen Peter Fahlén.

Avgångstid från Stockholm Arlanda på både torsdagar och söndagar är klockan 18.40 med ankomst i Jämtland en timme och fem minuter senare. Returen till Arlanda avgår klockan 20.25 med ankomst klockan 21.25.

På Åre Östersund-Stockholm flyger redan idag SAS och BRA, från Arlanda respektive Bromma, med upp till fem samt fyra avgångar per dag. Dessutom flyger AIS Airlines mellan Åre Östersund och Umeå som är en av Trafikverket upphandlad flyglinje. Åre Östersund Airport har även vintertrafik med brittiska easyJet som flyger från Bristol, Köpenhamn och London-Gatwick till Jämtland. BRA flyger även vinterlinjer från Göteborg och Malmö.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.