Norwegian lämnar Skellefteå

737 - Wenche Foss
Norwegian Boeing 737-800. (Foto: Hans Olav Nyborg)

Norwegian meddelar nu att linjen mellan Skellefteå och Stockholm Arlanda läggs ned. Enligt det norska flygbolaget beror det på en kombination av flygskatten och att linjen inte är tillräckligt lönsam. 

Norwegian började trafikera Skellefteå-Stockholm Arlanda i mars 2017. I början av sommaren i år kommer dock beskedet att man kraftigt minskar antalet avgångar på linjen vilket i dagsläget innebär att linjen flygs med en daglig avgång måndag till torsdag samt två avgångar på fredagar och söndagar.

Men nu kommer alltså beskedet att Norwegian väljer att lägga ned Skellefteå-Arlanda under början av nästa år, närmare bestämt den 11 januari. Anledningen till att linjen läggs ned är att den inte är lönsam för Norwegian som flugit avgångarna med en Boeing 737-800 som har plats för 189 passagerare.

”Dessvärre fortsätter inte sträckan mellan Arlanda och Skellefteå efter 10 januari nästa år. Orsaken till det beror på en kombination av flygskatt och att linjen inte är tillräckligt lönsam. Men, det är viktigt att understryka att vi kontinuerligt utvärderar vårt linjenät och att linjen kan komma att återupptas i framtiden, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson, informationschef på Norwegian.

Skellefteå Airport var den flygplats som växte mest i landet under förra året, med 50 procent, och ser ut att gå mot ännu ett rekordår i år. SAS flyger till Stockholm Arlanda med upp till fem avgångar per dag, och till Malaga en gång i veckan. Under året går det även charterflygning till Riga, Grekland, Österrike, Spanien och Kroatien.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.