Flygtrafiken stoppad på Ängelholm Helsingborg

Bildresultat för approach lights runway
Belysning på en start- och landningsbana. (Foto: Josbert Lonnee)

Ängelholm Helsingborg Airport har sedan 17-tiden på tisdagen haft problem med belysningen på start- och landningsbanan vilket inneburit att flygtrafiken sedan mörkrets inbrott är stoppad.

Ängelholm Helsingborg Airport drabbades av problem med belysningen på start- och landningsbanan vid 17-tiden. Det har inneburit att flygtrafiken dragits med förseningar fram till mörkrets inbrott och därefter helt stopp i flygtrafiken till samt från flygplatsen.

Det har drabbat SAS och BRA som flyger till Stockholm Arlanda respektive Bromma från Ängelholm Helsingborg. SAS-flygning SK 189 flög till Malmö efter att ha legat i holding i närheten av Ängelholm. BRAs flygning TF 324 landade i Halmstad istället och TF 326 Bromma-Ängelholm är inställd. SAS sista flygning för dagen till Ängelholm, SK 187, finns det ingen information om i nuläget (tisdag kl 21.30). SK 2184 och TF 325 till Stockholm ställdes in helt.

SAS gick till Malmö Airport på grund av att man har stationspersonal där vilket man inte har i exempelvis Halmstad. BRA däremot gick till Halmstad då man har en bas där.

Enligt uppgifter till flyg24nyheter beror problemen med belysningen på start- och landningsbanan att reservkraftssystemet och det ordinarie strömförsörjningssystemet inte fungerar samtidigt vilket är ett krav för att kunna start och landa på en flygplats i mörker.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.