2,9 miljoner reste med SAS i september

_MG_3225
SAS Boeing 737-600. (Foto: Peter Wemmert/Kameratrollet)

Under september valde totalt 2,9 miljoner resenärer att resa med SAS, en ökning med cirka 115 000 jämfört med samma månad föregående år. Trafiken utvecklades positivt på samtliga geografiska områden, vilket resulterade i en ökad kabinfaktor.  

Efter ett säsongsanpassat nätverk under sommarmånaderna, återgick SAS i september till att erbjuda ett större antal avgångar på året runt-linjerna inom Skandinavien och Europa. Trafikutvecklingen var fortsatt gynnsam och ökade med cirka 3 procent.

”Vi gläds åt det goda gensvar vi sett från våra kunder genom ett ökat antal passagerare och en högre kabinfaktor. Jag noterar även att allt fler kunder upptäcker vårt höghastighets-WiFi som nu finns tillgängligt på 35 av våra flygplan och som bidrar till att göra livet lättare för våra frekventa resenärer”, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS.

Tillväxten fortsätter att vara störst på Europalinjerna där ökningen var nästan 6 procent. Även de interkontinentala linjerna hade en positiv utveckling med en trafikökning med drygt 3 procent, trots en minskning av kapaciteten med drygt 1 procent. Även trafiken på SAS inrikeslinjer utvecklades positivt och ökade med närmare 4 procent under månaden. Både Sverige och Norge såg en ökad trafik, kapacitet och kabinfaktor på inrikeslinjerna i respektive land.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.