Flygplatsbyte i Paris

File:Aeroport de Roissy.JPG
Paris Charles de Gaulle Airport. (Foto: Remi Jouan)

Norwegian byter flygplats i Paris från Orly till Charles de Gaulle på bolagets Stockholm-Paris-linje i slutet på mars nästa år. Detta samtidigt som Norwegian stänger ner en långlinje Orly och lämnar endast kvar en säsongslinje på Paris sekundära flygplats.

Paris Orly är Paris sekundära flygplats och används främst av lågprisflygbolag samt på inrikeslinjer. Norwegian använder sig idag av flygplatsen på flygningar från Stockholm, Bergen och New York/Newark till Paris, men från den 31 mars år 2019 kommer det norska flygbolaget att flytta Stockholmsflygningarna till den större Charles de Gaulle.

Dessutom kommer flyglinjen Paris Orly-New York/Newark att läggas ned den 30 mars nästa år och då kommer Norwegian endast att ha en flyglinje kvar på Orly-flygplatsen. En säsongslinje till Bergen som planeras att starta den 1 april år 2019 efter ett vinteruppehåll som börjar den 26 oktober i år.

I och med Norwegians flytt av Stockholmsflygningarna till Charles de Gaulle samlar Norwegian sina Paris-flyglinjer, med undantag för Bergen, till en flygplats. Idag flyger Norwegian långlinjer från Charles de Gaulle till Boston, Denver, Fort Lauderdale, Los Angeles, New York-JFK, Oakland samt Orlando. Dessutom trafikerar Norwegian Oslo-Paris Charles de Gaulle som tillsammans med Stockholm blir de enda europeiska helårslinjerna för Norwegian till och från Paris Charles de Gaulle.

Paris Charles de Gaulle är Europas andra största flygplats, mätt i passagerarantal, med 69 miljoner passagerare som använde flygplatsen under förra året. Det dominanta flygbolaget på Charles de Gaulle är Air France som har sin hubb på flygplatsen. Europaetta i största flygplats är London Heathrow som under 2017 hade 78 miljoner passagerare.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.