Norwegian med god passagerartillväxt

NOU1
Norwegian Boeing 737-800. (Foto: Norwegian)

Norwegians passagerartillväxt fortsatte i september. Totalt valde närmare 3,5 miljoner passagerare att resa med bolaget i september, en ökning med nio procent jämfört med samma period förra året.

Totalt reste 3 446 854 passagerare med Norwegian i september, 281 823 fler än samma månad förra året vilket motsvarar en ökning med 9 procent. Den totala trafiktillväxten ökade med 31 procent och kapacitetstillväxten med 32 procent. Kabinfaktorn var på 88,8 procent för hela linjenätet och 92,4 procent på långlinjerna som trafikeras av bolagets Dreamlinerplan.

”Det är glädjande att allt fler passagerare väljer Norwegian när de ska ut och resa, särskilt i jobbsammanhang. Tillväxten är störst på bolagets långdistanslinjer där vi har en stabilt god efterfrågan”, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Generellt är yieldutvecklingen positiv men påverkas negativt av svensk flygskatt och ökad genomsnittslängd per flygning. Eftersom intäkten per passagerarkilometer är lägre på längre flygningar, faller bolagets yield i takt med att långdistanslinjerna ökar skriver Norwegian i ett pressmeddelande. Norwegian genomförde 99,4 procent av de planlagda flygningarna i september. Punktligheten var på 80,2 procent, upp 2,3 procentenheter från samma period förra året.

Norwegian fortsätter dessutom att förnya flygplansflottan under 2018. I september levererades en fabriksny Boeing 787-9 Dreamliner och två Boeing 737 MAX 8. Totalt i år får Norwegian leverans av 11 Boeing 787-9 Dreamlinerplan, 12 Boeing 737 MAX 8 och två Boeing 737-800.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.