SAS: 17 nya flyglinjer från Skandinavien

Bildresultat för sas a320neo
SAS Airbus A320neo. (Foto: Mark Harkin)

Danmark drar vinstlotten med sju nya flyglinjer när SAS fortsätter att stärka sitt erbjudande och öppnar från Skandinavien under sommaren 2019 17 nya direktlinjer och 6 helt nya destinationer. Från Sverige och Norge startar SAS fem nya flyglinjer vardera under sommaren nästa år.

Danmark får sju nya flyglinjer med SAS under nästa sommar, fem från Köpenhamn och två från Aarhus. Sverige får fem nya flyglinjer från Stockholm och Göteborg och Norge får precis som Sverige fem nya flyglinjer, två från Oslo och Bergen samt en från Stavanger.

Det tillkommer sex helt nya destinationer i SAS linjenät under sommartidtabellen nästa år, Catania, Florens, Marseille, Cornwall Newquay, Szczecin och Antalya. Det är en ökande efterfrågan på sommarresor som gör att nya linjer öppnas och frekvenserna ökar på populära destinationer skriver SAS i ett pressmeddelande.

Från Stockholm Arlanda är SAS nyheterna flyglinjer till Catania på Sicilien, Marseille, Neapel och Reykjavik. Göteborg får en skral utdelning med en direktlinje till Faro i Portugal. De nya norska flyglinjerna går från Oslo till Faro och Antalya, från Bergen till Nice och Antalya och från Stavanger till Antalya. Samtliga nya linjer från Sverige kommer att flygas med Boeing 737-700/800 och Airbus A320neo-flygplan.

”Intresset för resande fortsätter att öka och jag är glad att vi nästa sommar kan erbjuda en rad nya destinationer och att vi nu ökar närvaron på några av skandinavernas mest populära destinationer. Vi vill att fler ska resa med oss och upptäcka världen, men till ett mindre klimatavtryck”, säger Rickard Gustafson, vd, SAS.

En spännande sommarnyhet från Köpenhamn är flyglinjen till Cornwall Newquay. Newquay ligger i de absoluta sydvästra delarna av Storbritannien och markerar fortsättningen på SAS årliga något udda brittiska destination som tidigare varit exempelvis Birmingham och Humberside. Även Polen fortsätter att locka resenärer från Skandinavien och SAS startar en direktlinje till Szczecin från Köpenhamn under sommaren som tillsammans med Florens, Marseille, Catania och Newquay utgör sommarlinjerna från Kastrup.

Noterbart är även att SAS fortsätter att satsa på Aarhus och under sommaren tillkommer flyglinjer till Rom och Faro. Aarhus-Rom ska flygas med den Bombardier CRJ 900 som är baserad på den danska flygplatsen och idag flyger till Oslo, Stockholm, Nice och München.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.