BRA ökar på en svag inrikesmarknad

dsc01584_34773184064_o
BRA ATR 72. (Foto: BRA)

Den svenska inrikesmarknaden pekar nedåt och det är förhållandevis många flygplatser som redovisar negativa passagerarsiffror för 2018 jämfört med föregående år. Men trots detta ökade BRA med fyra procent under augusti jämfört med 2017.

På en generellt svagare inrikesflygmarknad väljer allt fler att flyga med inrikesflygbolaget BRA. Under augusti ökade BRA fyra procent jämfört med augusti 2017. Antalet personer som flög inrikes totalt i Sverige under augusti 2018 minskade med cirka två procent jämfört med augusti 2017, enligt Transportstyrelsens senaste siffror.

Att flygen går som de ska, attraktiva priser, biobränsle som valmöjlighet vid bokning och trafik till flest orter i landet via nyrenoverade Bromma flygplats ser BRA själva som några av framgångsfaktorerna.

Samtidigt fortsätter BRA att expandera och har under hösten startat upp sina nya, permanenta flyglinjer mellan Kristianstad-Bromma och Jönköping-Bromma och från och med oktober även Sundsvall-Göteborg med direktflyg.

Enligt BRA kan den generella nedgången av inrikesflygandet till stor del tillskrivas den nya flygskatten som gör det dyrare att flyga inrikes. Även om resenären väljer att flyga med biobränsle. Flygskatten för en inrikes tur och retur-resa är 127 kronor per person inklusive moms. För flygresor till exempel tur och retur till Kanarieöarna är nya flygskattekostnaden totalt 60 kronor. Detta innebär att kortare flygresor, som genererar mindre utsläpp, beskattas högre.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.