Försenade SAAB-flygningar igång

Bildresultat för adria airways saab 2000
SAAB 2000 i Adria Airways färger. (Foto: Aljaz644)

Flera månader försenade. Men för några dagar genomförde Adria Airways sin första flygning med SAAB 2000. Totalt har Star Alliance-bolaget leasat sex stycken från konkursade Darwin Airline och flygplanen ska användas på en rad europeiska linjer.

När schweiziska Darwin Airline gick i konkurs i december förra året blev det kort efter klart att Adria Airways, som precis som Darwin ägs av 4K Invest, skulle överta ett antal SAAB 2000-flygplan som skulle flygas på både nya och gamla flyglinjer från Adrias bas på Ljubljana flygplats i Slovenien. Sedan dess har inget hänt, men nu har Adrias premiärflygning med det svenska flygplanet genomförts.

Sedan den 25 september flyger två SAAB 2000 på Adrias linjenät från den slovenska huvudstaden till Bukarest, Düsseldorf och Prag. Framöver kommer även flygningar till München, Podgorica i Montenegro, Wien samt Zürich att adderas och ytterligare fyra SAAB 2000 i takt med SAAB-expansionen. Dessutom kommer en av de nuvarande två SAABarna att stationeras på den tyska flygplatsen Paderborn/Lippstadt från den 28 oktober för att flyga till London Southend, Wien och Zürich.

Adria Airways är det nationella flygbolaget i Slovenien och är det minsta flygbolaget som är fullvärdig medlem i Star Alliance precis som bland annat SAS och Lufthansa är. Flygplansflottan består av 17 flygplan, tre Airbus A319, tre Bombardier CRJ 700 och nio CRJ 900 samt två SAAB 2000. Dessutom har Adria två SAAB 2000-flygplan undanställda och de noteras som ”stored” enligt Planespotters.net.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.