Mer Avro från Umeå

BRA Avro RJ 100. (Foto: BRA)

Efter att ha lyssnat på Umeåregionens och kundernas önskemål samt engagemang om jetflyg mellan Umeå och Stockholm Bromma, sätter BRA nu in ytterligare Avro-flygplan på några av de befintliga avgångstiderna från januari 2019 då antalet avgångar ska minskas på linjen jämfört med dagens tidtabell.

En Avro RJ 100 med plats för 112 passagerare istället för 72 i ATR 72 innebär 400 fler bokningsbara flygstolar per vecka på de mest efterfrågade avgångarna mellan Umeå och Bromma, jämfört med den nuvarande planerade tidtabellen från den 7 januari nästa år. Det gör att neddragningen på Umeå-Stockholm inte blir så drastisk som tidigare indikerat.

Tidigare i höst meddelade BRA att bolaget justerar antal avgångar från sex stycken per vardag i vardera riktningen till fyra, varav en av avgångarna fick ett större jetflyg från den 7 januari nästa år. Men nu blir det alltså två dagliga avgångar med Avro-flygplan och två med ATR 72-500/600.

”Justeringen gör vi för att verkligen hitta den bästa flyglösningen för både Umeå och för oss som kommersiellt flygbolag,” säger Ulrika Matsgård, som är Försäljnings- och Marknadschef för inrikesflygbolaget BRA.

Detta innebär att tidtabellen för Umeå-Bromma från den 7 januari nästa år får Avro-flygningar klockan 06.40 samt 15.50 från Umeå och 11.35 samt 17.35 från Stockholm Bromma på vardagar. På söndagar kommer två av fem rotationer på sträckan att flygas med Avro RJ 100.

För flygtiden innebär Avro-flygplanen att det tar 1 timme och 10 minuter att flyga Umeå-Bromma vilket är 15 minuter kortare jämfört med turboproppflygplanet ATR 72. Det innebär att BRA på Avro-avgångarna i princip har samma flygtid som sina konkurrenter på Stockholmslinjen, SAS och Norwegian.

”Vi har förstått att intresset för jetflyg från Umeås näringsliv kan vara något större än vi först bedömt, därför har vi omvärderat läget en aning och förstärker linjen med jetflygavgångar från januari 2019”, avslutar Matsgård.

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.