Ryanair med ny Storbritannien-linje från Göteborg

Ryanair.b737-800.aftertakeoff.arp
Ryanair Boeing 737-800. (Foto: Adrian Pingstone)

Expansionen av antalet flyglinjer på Göteborg Landvetter Airport fortsätter. Kommande vår kommer Ryanair att erbjuda direktflyg till en av de mest populära destinationerna i England, Manchester.

Från 3 april 2019 kommer västsvenska resenärer att kunna flyga direkt från Göteborg Landvetter till Manchester. Direktlinjen kommer underlätta för de 18 000 resenärer som årligen flyger via en annan flygplats till destinationen skriver Swedavia i ett pressmeddelande.

”Det känns både roligt och angeläget att vi får möjlighet att erbjuda våra resenärer en ny direktlinje till Manchester. Flyglinjen är efterfrågad av flera brittiska företag i Göteborgsregionen, såväl som av svenska företag etablerade i Manchester”, säger Helena Wiberg Klint, tf flygplatsdirektör och chef verksamhetsutveckling på Göteborg Landvetter Airport.

Nära hälften av dem som reser mellan Göteborg och Manchester är affärsresenärer och utbytet mellan de två städerna är viktigt för näringslivet. Storbritannien är en betydelsefull exportmarknad för Sverige och Manchester en snabbväxande region. Ryanair är kanske inte det flygbolag som lockar affärsresenärer, men man kommer att flyga två gånger i veckan, på onsdagar samt söndagar, från Göteborg till Manchester med Boeing 737-800 och troligtvis med en och annan affärsresenär trots lågpriskaraktären.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.