SAS-Boeing säkerhetslandade i Luleå

Bildresultat för ln-rrp
SAS Boeing 737-600 LN-RRP. (Foto: Bene Riobó)

En Boeing 737-600 från SAS var på väg från Kiruna till Stockholm som SK 1049 under fredagsmorgonen när den ena motorn stängdes av efter att flammor och eld synts från den, enligt en passagerare ombord. Flygplanet säkerhetslandade därefter på Luleå flygplats utan problem.

SAS Boeing 737-600 LN-RRP lyfte klockan 06.06 från Kiruna Airport som SK 1049 med destination Stockholm Arlanda. En kvart in i flygningen fick passagerarna dock syn på eld och flammor från den ena motorn som piloterna därefter stängde av. Från SAS sida säger man att det inträffat ett tekniskt fel på motorn.

Därefter fortsatte LN-RRP till Luleå flygplats, istället för Stockholm, på en motor där man genomförde en säkerhetslandning utan problem. Flygplansindividen LN-RRP är 19 år gammal och är en av åtta kvarvarande Boeing 737-600-flygplan i SAS-flottan där flygplanstypen är under utfasning.

För att ta de strandade passagerarna i Luleå till Stockholm har SAS satt in en extra flygning från Luleå och passagerarna beräknas landa på Arlanda klockan 11.05.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.