Air France lämnar Arlanda – Joon tar över

Bildresultat för joon air a320
Joon Air Airbus A320. (Foto: Anna Zvereva)

Från och med nästa sommar kommer Air France att sluta flyga från Paris till Stockholm Arlanda och ersättare blir Air Frances dotterbolaget Joon Air som ska flyga fyra gånger per dag mellan huvudstäderna.

Air France sätter in sitt dotterbolag Joon Air på Stockholm Arlanda-Paris Charles de Gaulle och slutar samtidigt att flyga på linjen. Bytet är tänkt att ske under nästa sommar men det är inte specificerat närmare när. Dock utökas trafiken på sträckan samtidigt som Joon Air tar över trafiken då Joon ska flyga fyra gånger per dag till Stockholm medan Air France idag flyger tre gånger per dag. De fyra dagliga avgångarna ska flygas med Airbus A320 och A321-flygplan som har plats för 174 respektive 212 säten.

Joon Air lanserades i september förra året med syftet att rikta in sig på ”millennium-generationen” och på lägre priser. Joon har betydligt billigare driftskostnader än Air France och Air France använder sig av Joon på linjer som man har haft svårt att få lönsamhet på. Förutom Stockholmslinjen kommer Joon även att börja flyga från Paris till Manchester, Madrid och Prag under nästa sommar. Sedan tidigare flyger Joon Air till Norden genom linjen Paris-Oslo.

Idag har Joon en flotta som består av Airbus A320 samt A321 på Europalinjerna och på bolagets fyra långlinjer används Airbus A340-flygplan. Under nästa år kommer två nya långlinjer att startas från Paris till Quito i Ecuador och St Maarten i Karibien. Expansionsplanerna för framtiden lovar dock betydligt mer med en flotta på 28 flygplan år 2020, 18 A320/A321 samt tio A340 och A350-flygplan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.