BRA snart tillbaka på Sundsvall-Göteborg

BRA/Amapola Flyg Fokker 50. (Foto:

Ett kortare sommaruppehåll förlängdes på grund av flygplansbrist, men i slutet av oktober flyger BRA återigen direkt mellan Sundsvall och Göteborg. En flyglinje som man övertog efter Nextjet i mitten av maj. 

Den 22 oktober tar BRAs ”kortare sommaruppehåll” som startade i juni slut på linjen Sundsvall-Göteborg. Under hösten och vintern blir det två dagliga avgångar på vardagar med Fokker 50-flygplan som BRA hyr in från Amapola Flyg. Amapola Flyg flyger redan idag med tre Fokker 50 flygplan i BRAs färger på flygningar från Trollhättan, Jönköping och Kristianstad till Stockholm Bromma.

Avgångstiden från Sundsvall från den 22 oktober är satt till klockan 06.15 på morgonrotationen med ankomst i Göteborg klockan 07.50. Returen från Göteborg lämnar Landvetter klockan 08.15 och är åter i Sundsvall klockan 09.50. Kvällsrotationen trafikeras enligt samma mönster med avgångstid från Sundsvall klockan 16.30 och Göteborg klockan 18.30.

BRA tillkännagav en vecka efter Nextjet konkurs i mitten av maj att man avsåg att ta över flyglinjerna Jönköping-Stockholm samt Sundsvall-Göteborg och de båda linjerna flögs med nödlösningar under en knapp månad. Sedan har Jönköpingslinjen återupptagits i september och den 22 oktober är det även dags för Sundsvall-Göteborg att få en permanent lösning på plats. En lösning som har dröjt på grund av flygplansbrist hos BRA.

Tidtabell: Sundsvall– Göteborg

Avresa Ankomst Mån Tis Ons Tor Fre
SDL-GOT 06:15 07:50 x x x x x
SDL-GOT 16:30 18:05 x x x x x

Tidtabell: Göteborg– Sundsvall

Avresa Ankomst Mån Tis Ons Tor Fre
GOT- SDL 08:15 09:50 x x x x x
GOT- SDL 18:30 20:05 x x x x x

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.