South African Airways i konkurs?

Bildresultat för south african airways airbus
South African Airways Airbus A340-300. (Foto: Aero Icarus)

Sydafrikas nationella flygbolag South African Airways befinner sig på randen till konkurs och bankerna lånar inte ut mer pengar till flygbolaget. Därför hoppas nu South African Airways på att staten ska gå in och rädda flygbolaget från konkurs.

South African Airways, SAA, befinner sig så gott som i konkurs. Det rapporterar flera medier och för att flygbolaget inte ska tvingas att ställa in sina flygningar ska nu delar av South African Airways Group säljas. Detta samtidigt som flygbolaget hoppas på en räddningsaktion från den sydafrikanska staten. Enligt hemliga dokument som ch-aviation rapporterar om har flygbolaget skulder på 2 miljarder amerikanska dollar och man beräknar att göra en förlust på ytterligare 420 miljoner dollar under året.

Delar av flygbolagsgruppen som planeras att säljas är Air Chefs som är SAAs cateringbolag samt SAA Cargo. SAA Cargo är ett av få bolag som är lönsamma i South African Airways Group och gjord en vinst på 27 miljoner amerikanska dollar under förra året enligt ch-aviation. Dock kommer det även uppgifter om att SAA Cargo till en början ska outsourcas till en tredjepart.

Det finns dock inga rapporterar om att SAA ska ställa in sina flygningar och all flygtrafik löper på som vanligt. South African Airways har sin hubb på Johannesburgs flygplats OR Tambo och har en flotta med 44 Airbus-flygplan och tre Boeing 737-300 i fraktversion. Flygbolaget flyger till tre destinationer i Europa, London Heathrow, München samt Frankfurt från hubben i Johannesburg.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.