Ryanair flyttar flygningar till polskt bolag

Ryanair_aircraft_at_Brussels_South_Charleroi_Airport
(Foto: Michal Osmenda)

Ryanair flyttar alla sina reguljära flygningar i samt till och från Polen till dotterbolaget Ryanair Sun. Dessutom kommer man att överföra drygt 20 Boeing-flygplan till charterbolaget Ryanair Sun.

Ryanair har beslutat att man ska överföra alla reguljära flygningar i samt till och från Polen till det polska dotter- och charterbolaget Ryanair Sun. Det troliga skälet till flytten är de diskussioner som Ryanair haft med facken i Polen som skulle kunna innebära en strejk, något som nu kan undvikas genom att använda Ryanair Sun istället för huvudbolaget.

Flytten av alla flygoperationer till Ryanair Sun innebär att över 20 Boeing 737-800 ska flyttas från Ryanair till det polska dotterbolaget Sun och då få en polsk registrering i stället för irländsk. Ryanair Sun lanserades för sommaren i år och bolaget flyger idag charterflygningar med en till fem Boeing 737-800, wet-leasade från Ryanair, från Polen på uppdrag av polska researrangörer.

”Vi kommer stegvis att ta över alla Ryanairs reguljära flygningar i Polen. Vi håller just nu på att slutföra ansökningar hos den polska luftfartsmyndigheten, Urząd Lotnictwa Cywilnego – ULC, för att kunna registrera flygplanen i Polen”, säger Ryanair Suns VD Michał Kaczmarzyk.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.