Moderniseringen av Bromma – ny avgångshall öppnad

Den nya delen av avgångshallen på Bromma. (Foto: Hans Uhrus)

Stockholms cityflygplats Bromma har nu öppnat en ny del av den stundtals trånga avgångshallen. Det är ett steg i moderniseringen av flygplatsen som bland annat har inneburit en ny ankomsthall på Bromma.

Den nya avgångshallen på Bromma Stockholm Airport har nu öppnat. Luftigare, rymligare och effektivare gater underlättar resandet. I den nya delen finns Pressbyrån, Dufry Tax Free och restaurangen Deli Flight Bar i nya ljusa lokaler med en öppen atmosfär. Antalet toaletter har även utökats kraftigt.

Samtidigt som den nya delen av avgångshallen öppnades så kommer de gamla gaterna att stängas för att moderniseras. Senast den 31 mars 2019 kommer de upprustade gaterna att öppnas igen och då kommer Bromma flygplats att ha 13 gater.

Förbättringar av avgångshallen är en del i moderniseringen av Bromma Stockholm Airport. I förbättringarna ingår en ny ankomsthall, varsam upprustning av terminalen, optimering av flödet för taxi och buss samt att anpassa trafikflöden inför utbyggnaden av tvärbanans Kistagren. Arbetet kommer även att innebära en hel del miljöförbättringar genom att bland annat minska markbullernivåerna i bostadsområden.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.