Nordic Seaplanes går mot en osäker framtid

Bildresultat för nordic seaplanes
Nordic Seaplanes DHC-6 Twin Otter i Köpenhamn. (Foto: Leif Jørgensen)

Det danska flygbolaget Nordic Seaplanes som flyger med ett sjöflygplan mellan Aarhus hamn och Köpenhamns centrum går en osäker framtid tillmötes då deras nuvarande miljötillstånd för användningen av Köpenhamns hamn går ut i mars nästa år. 

Det med nordiska ögon sett annorlunda flygbolaget Nordic Seaplanes som flyger med ett sjöflygplan av typen DeHavilland DHC-6 Twin Otter mellan Aarhus hamn och Köpenhamns hamn går just nu en osäker framtid tillmötes. Detta då flygbolagets treåriga miljötillstånd för att start samt landa i Köpenhamns hamn går ut den 29 mars nästa år.

Nordic Seaplanes har redan under förra året ansökt om ett åtta år långt miljötillstånd, men det blev inte godkänt av Köpenhamns stad. Nordic Seaplanes överklagade beslutet och väntar nu på en slutgiltig dom i ärendet. Flygbolagets VD Lasse Rungholm säger till ch-aviation att man blivit lovade ett svar innan året är slut och att det nuvarande tillståndet i alla fall förlängs med ett år innan ett beslut om det längre miljötillståndet kommer. Om miljötillståndet inte godkänns så innebär det att Nordic Seaplanes inte får trafikera Köpenhamns hamn och med stor sannolikhet läggs bolaget ned.

Idag har Nordic Seaplanes Twin Ottern OY-NSA i flottan som flyger på det schweiziska flygbolaget Zimex Aviation AOC, Air Operator Certificate. VD Rungholm lyfter även fram att bolaget går med vinst och har 20 personer anställda samtidigt som man har fler passagerare än någonsin och vill ta in ett andra flygplan i flottan. Det enda bekymret är miljötillståndet i Köpenhamn.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.