BRA-flygning fick propellerproblem

BRA Fokker 50 som flygs av Amapola Flyg. (Foto: Jonas Borg/BRA)

En Fokker 50 från Amapola Flyg som flög på uppdrag av BRA mellan Stockholm och Kristianstad fick under onsdagen problem med den ena propellern innan landning på Kristianstad Österlen Airport. Flygplanet landade dock utan problem.

Det var när Fokker 50-flygplanet var på väg att sjunka mot Kristianstad Österlen Airport under onsdagen som fick man problem med den ena propellern och räddningstjänsten i Kristianstad larmades ut till flygplatsen tillsammans med flygplatsräddningstjänsten.

Dock kunde räddningstjänsten i Kristianstad återvända till räddningsstationen på sin väg till flygplatsen då det stod klart att Fokkern kunde landa utan problem. Det var Amapola Flyg som flög med Fokker 50-flygplanet på uppdrag av BRA som flyger till Kristianstad med tre dagliga avgångar på vardagar samt en på söndagar från Stockholm Bromma.

Kristianstad Österlen Airport har idag en reguljär flyglinje till Stockholm Bromma med BRA som tog över flygtrafiken på den skånska flygplatsen efter Sparrow Aviation som flög till Arlanda fram till den 25 juni i år. Till en början anmälde även flygbolaget LEAP sitt intresse att flyga från Kristianstad, något som man dock backade ifrån då BRA tillkännagav att man börjar att flyga från Kristianstad Österlen Airport.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.