Norrköping växer som få

Norrköping Airport. (Foto: Norrköping Airport)

Norrköping Airport fortsätter att öka antalet passagerare. I augusti månad blev ökningen 19 procent jämfört med föregående år. Det totala antalet passagerare uppgick under månaden till 11 265 och Norrköping är ett av få antal flygplatser i landet som växer kraftigt. 

Även under augusti månad fortsatte passagerarantalet att öka på Norrköping Airport. Ökningen blev 19 procent och antalet resenärer som använde Norrköpings flygplats landade på 11 265 resenärer. Det är återigen en stark sommarmånad för flygresandet från Norrköping trots det varma sommarvädret i Sverige och den svagare kronan mot Euron.

”Nu har vi haft en kraftig ökning under de första åtta månaderna vilket är väldigt glädjande med tanke på att de flesta flygplatser i övriga Sverige hackar ganska rejält i år”, säger Norrköping Airports VD Ola Matsson.

Jämfört med att Swedavias tio flygplatser tappade 1 procent inrikespassagerare under månaden och ökade antalet utrikespassagerare med 2 procent är det ett utmärkt resultat för Norrköping Airport. Under perioden januari till augusti har passagerarantalet på Norrköping Airport ökat med 11 772 till 76 555 resenärer, vilket motsvarar en 18 procentig växt.

Växjö, Norrköping och Trollhättan är de flygplatser som växt mest i landet hittills under året, och Växjö med hela 40 procent trots flygskattens införande den 1 april i år.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.