Icelandair utökar med MAX-hjälp

Bildresultat för icelandair boeing 737 max
Icelandair Boeing 737 MAX 8. (Foto: Adam Moreira)

Fler avgångar på befintliga flyglinjer ska hjälpa Icelandair att bli ett ännu mer attraktivt val för flygresor över Atlanten. Från i maj nästa år sätts ett stort antal nya avgångar in tack vare de nya Boeing 737 MAX-flygplanen som Icelandair beställt. 

Nya flyg- och anslutningstider möjliggör för Icelandair att växa och förbättra sin övergripande verksamhet på Keflavik International Airport. I maj nästa år Icelandair introducerar extra flygavgångar där man utökar sitt nuvarande nätverk och skapar fler alternativ för passagerare som reser till och från Nordamerika och Europa.

De nya avgångarna på Icelandairs befintliga linjenät inkluderar flygningar till Amsterdam, Berlin, Bryssel, Köpenhamn, Frankfurt, Hamburg, München, Oslo, Paris, Stockholm och Zürich. För Nordamerikas del adderas extra avgångar till och från Boston, Chicago, Minneapolis, New York, Toronto och Washington DC.

De nya avgångarna från Nordamerika kommer fram till Island runt klockan 09.30 med förbindelser till Europa som avgår en timme senare. Flygningarna tillbaka från Europa landar på Keflavik-flygplatsen runt klockan 18.30 med vidare avgångar till Nordamerika knappt två timmar senare.

”Det här är förändringar som vi har arbetat fram under en längre tid, och de utgör en ny milstolpe i bolagets tillväxt för framtiden. Vi förbättrar anslutningarna i vårt nuvarande flygnätverk samtidigt som vi introducerar en ny produkt. Passagerare kommer nu ha valet att själva bestämma när de vill resa, med erbjudandet om att kunna ha mer tid tillgänglig på morgonen för flyg från Island till Europa alternativt en hel dag på Island innan de flyger vidare till Nordamerika”, säger Bogi Nils Bogason, Icelandairs VD.

Möjligheten för Icelandair att skruva upp antalet avgångar beror till stor del på att nya Boeing 737 MAX 8-flygplan tillförs till flottan. Under detta året har tre tagits emot och under nästa år ska ytterligare sex stycken levereras från Boeing. En ytterligare anledning till att Icelandair introducerar ett stort antal avgångar beror på att Keflavik-flygplatsen är trång och går på nästintill full kapacitet under peaktiderna. Med nya avgångstider finns det lediga gater och gör upplevelsen för passagerare som byter flyg på Island bättre.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.