Boeing tror på fler flygplansleveranser till Kina

Bildresultat för boeing china
(Foto: Oliver Holzbauer)

Boeing skruvar upp sin prognos för leveranser av nya flygplan till Kina under de närmsta 20 åren. Uppskruvningen är på drygt sex procent och betyder att 450 fler flygplan beräknas levereras till Kina.

Den amerikanska flygplanstillverkaren skruvar upp förväntningarna på Kina då prognosen för leveranser av nya Boeing-flygplan ökar med 6,2 procent under de kommande 20 åren. I faktiska flygplan innebär det att 7 690 beräknas levereras till Kina istället för tidigare 7 240.

Enligt Boeing är det en högre levnadsstandard och en mer förmögen medelklass som vill resa mer som är den stora anledningen till att prognosen ökar, vilket Dagens Industri skriver om. Boeing förutspår att de nya flygplanen i Kina till 75 procent kommer att bestå av single aisle-flygplan som B737 och de övriga 25 procenten av större twin aisle-flygplan som exempelvis B787 och B777.

Värdet på Boeings förväntade flygplansbeställningar från Kina uppskattas till 1,2 biljoner dollar och ytterligare 1,5 biljoner dollar beräknas läggas på underhåll av flygplanen. Kina är idag världens snabbaste växande flygmarknad enligt Boeing och väntas år 2037 att ha ökat sin marknadsandel från 15 till 18 procent.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.