easyJet inleder samarbete med Singapore Airlines

Bildresultat för easyjet
easyJet Airbus A319. (Foto: James)

Det brittiska lågprisflygbolaget easyJet inleder inom de närmsta månaderna ett samarbete med Singapore Airlines samt dotterbolaget Scoot på deras flygningar till och från Europa som gör att passagerare kan resa med flygbolagen på samma biljett.

easyJet och Singapore Airlines har skrivit ett samarbetsavtal som innebär att passagerare kan boka flygresor på de båda flygbolagens linjenät på en flygbiljett. Avtalet inkluderar även Singapore Airlines lågprisflygbolag Scoot och enligt ch-aviation ska det  vara möjlig att boka flygresor inom de närmsta månaderna.

Till en början kommer samarbetsavtalet inkludera Singapore Airlines flyglinje till Milano-Malpensa från Singapore samt Scoots flyglinje till Berlin-Tegel från Singapore. Båda de europeiska flygplatserna är idag easyJet-baser och erbjuder då resenärer att flyga vidare på easyJets linjenät i Europa.

easyJets svenske VD Johan Lundgren säger till Bloomberg att det nya avtalet är risk fritt och erbjuder passagerare fördelen att ha ett smidig transfer utan att tvinga flygbolagen in i en flygbolagsallians.

easyJet har redan liknande samarbetsavtal med Norwegian, Westjet och Neos genom ”Worldwide by easyJet” som lägger fokus på enkla transfers mellan flygbolagen på London Gatwick Airport. VD Lundgren säger även till Bloomberg att fler flygbolag är på väg in i ”Worldwide by easyJet”-samarbetet och ett Mellanöstern flygbolag sägs vara nära att gå med i samarbetet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.