USA förbereder sig för Florence

Bildresultat för n49rf
Hurricane Hunter N49RF håller nu koll på orkanen Florence. (Foto: Preston Keres)

Den amerikanska östkusten väntas träffas av kategori fyra orkanen Florence under torsdagen och fredagen. I nuläget finns det inga inställda flygningar på grund av orkanen, men det kommer att bli så och man övervakar nu Florence genom Hurricane Hunter, en specialanpassad Gulfstream.

Orkanen Florence innehar kategori fyra av fem och väntas drabba den amerikanska östkusten främst i delstaterna North Carolina, South Carolina och Virginia under torsdagen och fredagen. Nästintill alla flygbolag som flyger till det förväntade orkanområdet har utfärdat så kallade ”waviers” som innebär att resenärer kan boka om sin flygbiljett utan någon extra kostnad.

Florence väntas alltså påverka flygtrafiken mycket med ett stort antal inställda avgångar som följd. Flygplatsen Raleigh-Durham i North Carolina, som har drygt elva miljoner passagerare årligen, ligger mitt i Florence väg och troligtvis kommer orkanen även att drabba flygplatserna Greensboro (NC), Norfolk (VA) och Richmond (VA) hårt.

I nuläget finns det dock inga inställda flygningar på grund av Florence. Men det kommer bli så och orkanen komma även att kunna påverka flygtrafiken till Washington, Atlanta och New York då ovädret kan blockera flygvägarna längs den redan trånga östkusten vilket kan innebära förseningar och inställda flygningar.

Fram tills att Florence når USAs östkust flyger Hurricane Hunter med en specialanpassad Gulfstream G-IV runt Florence för att samla data och information om orkanen. Flygplanet har registreringen N49RF och går att följa på Flightradar24 när den befinner sig i luften.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.