TUIfly Nordic stänger tre nordiska baser

Boeing 737-8K5(w) ‘SE-RFY’ TUIfly Nordic (24754022171).jpg
TUIfly Nordic Boeing 737-800. (Foto: Alan Wilson)

Resekoncernen TUI minskar ner sitt flygbolag TUIfly Nordic och organiserar om de nordiska flygningarna vilket kommer att påverka fyra nordiska flygplatser. Dock framhåller man att det är viktigt för TUI att behålla sitt flygbolag, men snart i en mindre skala än tidigare.

Det är resenärernas krav på allt högre flexibilitet och fler valmöjligheter som ligger bakom charterarrangören TUIs beslut att strukturera om sitt nordiska flygbolag TUIfly Nordic. Just nu befinner sig TUI i en dialog med berörda fackförbund för att få igenom omorganisationen som innebär att TUIfly Nordic lämnar helt eller delvis fyra flygplatser i Norden.

De flygplatserna som berör av omorganisationen är Malmö, Helsingfors, Köpenhamn samt Oslo. På Malmö, Helsingfors och Oslos flygplats stängs TUIfly Nordics nuvarande baser ner och ersätts av externa flygbolag. Från Köpenhamn samt Helsingfors kommer Jettime att ta över trafiken medan Norwegian ska hyras in på charterflygningar från Oslo. Idag genomförs hälften av TUIs flygningar med externa leverantörer där bland annat Jettime och Norwegian ingår.

”För att möta kundernas efterfrågan och för att säkerställa en flexibel och kostnadseffektiv lösning kommer TUI att anlita externa flygbolag för TUI:s kortare flygdistanser, som går från Köpenhamn, Helsingfors och Oslo. Dessa förändringar kommer inte att påverka våra resenärers bokningar”, säger Alexander Huber, Managing Director TUI Nordic.

TUIs långdistanslinjer fortsätter flyga från samtliga av de nordiska flygplatser man flyger ifrån idag. TUI koncernen har över 150 flygplan i Europa fördelat på flygbolagen, TUIfly Nordic, TUI Airways, TUIfly Belgium, TUIfly Deutschland, TUIfly Netherlands och Corsair International. TUIfly Nordics flotta består idag av fem flygplan, fyra Boeing 737-800 och en Boeing 737 MAX 8.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.