SAS-ökning i augusti

SAS_B737-600_LN-RPA_Schiphol_6122006
SAS Boeing 737-600. (Foto: Bastiaan)

För årets åttonde månad redovisar SAS en ökning av antalet resenärer som flugit med bolaget. Totalt reste 2,8 miljoner med flygbolaget vilket är 110 000 fler jämfört med samma månad föregående år.

Under augusti valde totalt 2,8 miljoner resenärer att resa med SAS, en ökning med cirka
110 000 jämfört med augusti föregående år.

För att möta kundernas efterfrågan anpassade SAS under augusti successivt erbjudandet från ett mer säsongsbaserat nätverk till att öka antalet avgångar på året runt-linjerna inom Skandinavien och Europa. Detta bidrog till att SAS totala trafik hade en positiv utveckling och ökade med cirka 5 procent.

”Vi är glada att fler resenärer valde att resa med SAS än någon tidigare augustimånad. Efter en intensiv högsäsong där vi erbjudit fler stolar än någonsin på våra säsongsbaserade linjer, ser vi nu fram emot att åter utöka kapaciteten på våra året runt-linjer inom Skandinavien och Europa”, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS.

Störst var tillväxten på Europalinjerna där trafiken steg med nästan 8 procent. Även de interkontinentala linjerna hade en positiv utveckling med en trafikökning på nästan 6 procent, där Asienlinjerna hade den högsta tillväxten. Även SAS inrikeslinjer utvecklades positivt och ökade med drygt 3 procent. under månaden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s