Nytt kapitel för Norwegian: Börjar sälja biljetter i Argentina

Norwegian_Air_Shuttle_B737_LN-NGH_(8906326396)
Norwegian Boeing 737-800. (Foto: RHL Images)

Nu börjar Norwegian sälja flygbiljetter till sina inrikeslinjer i Argentina. De första linjerna kommer att gå mellan Buenos Aires och de populära turistdestinationerna Córdoba, Mendoza, Iguazú, BarilocheNeuquén och Salta. Första flyget lyfter 16 oktober 2018.

Norwegian har nu inlett sin försäljning av flygbiljetter på sina nya inrikeslinjer i Argentina. De första linjerna kommer att flygas från Buenos Aires till Córdoba, Mendoza, Iguazú, Bariloche, Neuquén och Salta. Samtliga linjer ska flygas med Norwegians helägda dotterbolag Norwegian Air Argentinas Boeing 737-800. I januari i år fick Norwegian Air Argentina drifttillstånd (AOC) från myndigheterna i Argentina.

”Det här är en stor milstolpe. Vårt mål är att alla ska ha möjlighet att flyga och de här linjerna gör det nu möjligt för såväl argentinare som européer och andra att flyga prisvärt inrikes i Argentina. De här linjerna kommer att bidra till ökad turism, fler arbetsplatser och ekonomisk tillväxt i Argentina där flygutbudet traditionellt sett har varit begränsat. Argentina har en enorm potential och de här linjerna är bara början på våra planer för Sydamerika”, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

De nya destinationerna innebär att både inhemska och utländska resenärer kan upptäcka mer av allt som Argentina har att erbjuda som exempelvis att besöka vindistrikt (i Mendoza och Salta), åka skidor (i Mendoza, Neuquén och Bariloche), njuta av vacker natur med imponerande vattenfall (i Iguazú) samt uppleva storstadsliv (i Buenos Aires och Córdoba).

Norwegian har goda förbindelser mellan London Gatwick och Buenos Aires. Till London Gatwick flyger Norwegian dagligen från Stockholm, Köpenhamn och Oslo.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.