Rekordår för Fyrstadsflyget

Trollhättan-Vänersborgs Flygplats. (Foto: Trollhättan-Vänersborgs flygplats)

Inte sedan år 2008 då Trollhättan Vänersborgs Flygplats hade två flyglinjer till Stockholm, Arlanda samt Bromma, har så många passagerare använt flygplatsen som hittills i år, och dessutom ligger charterresorna runt hörnet för Fyrstadsflyget.

När Trollhättan Vänersborgs flygplats summerar de första åtta månaderna för 2018 kan man konstatera att flygplatsen inte haft så många passagerare på tio år då flygplatsen hade två flyglinjer till Stockholm, Arlanda och Bromma. Fram till och med augusti har 27 421 passagerare använt flygplatsen och det är en ökning med 18 procent som man fått på flygplatsens enda reguljära flyglinje till Stockholm Bromma med BRA.

Ökningen gör att Trollhättan Vänersborg är en av de flygplatserna som växer mest i hela landet, och enligt flygplats-VD:n beror det på att det enda trafikerande flygbolag, BRA har en bra tidtabell och har ökat sin kapacitet.

”Vi har under sommaren haft mycket att göra med brandflyg och ambulanstransporter. Men även passagerarflyget håller oss sysselsatta. Flera anledningar finns till att passagerarna blir fler, flygbolaget BRA har haft en bra tidtabell och ökat sin kapacitet vilket var efterlängtat. Alla andra kategorier av flyg ökar också. Det brukar vara en indikation på att företagen i vår region utvecklas”, säger Anna Råhnängen, VD på Trollhättan Vänersborgs flygplats.

För att möta den ökande efterfrågan har flygplatsen bestämt sig för att modernisera flygplatsterminalen. Moderniseringen kommer att ge fler sittplatser, bättre utrymme i säkerhetskontrollen samt ett bättre flöde både för avgående och ankommande passagerare.

Tillväxten av passagerare för Trollhättan Vänersborgs flygplats lär dock inte slut än. Under september samt oktober kommer charter att flygas till Kroatien genom den lokala researrangören Resemakarn. Flygbolaget som ska används på charterflygningarna är norska Widerøe som ska flyga med Bombardier Dash 8 Q400-flygplan som har plats för 78 passagerare.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.