Ytterligare ett europeiskt flygbolag försvinner

Bildresultat för vlm airlines fokker 50
VLM Airlines Fokker 50. (Foto: Flo Weiss)

I förra veckan gick schweiziska Skywork Airways i konkurs, och under helgen stoppade VLM Airlines alla sina flygningar och försattes i likvidation vilket drabbar flygningar i Europa till London och Zürich, och gör att ytterligare ett europeiskt flygbolag försvinner. 

VLM Airlines har försatts i likvidation och stoppat alla sina flygningar efter ett beslut från bolagets majoritetsägare SHS Aviation. VLM Airlines startades om så sent som den 31 oktober förra året och har fram tills i september flugit från Antwerpen till London City och Zürich. Dessutom har VLM flugit från München till Antwerpen samt Maribor i Slovenien, linjen Antwerpen-Köln/Bonn-Rostock samt till Aberdeen och Birmingham.

VLM Airlines nedläggning berör dock inte VLM Airlines HQ som har ett separat AOC, Air Operator Certificate, och har sin bas på Bryssels flygplats. Dessutom har systerbolaget VLM Airlines Slovenia inte berörts av nedläggningen, men det går inte att boka några flygningar på det slovenska bolagets hemsida. VLM Airlines och VLM Airlines Slovenia hade vid nedläggningen en flotta med fem stycken Fokker 50.

I augusti tillkännagav VLM Airlines en rekonstruktionsplan där man skulle fokusera på ACMI- och charterflygningar med endast två reguljära flyglinjer från Antwerpen till London City och Zürich. VLM Airlines nedläggning gör att Antwerpens flygplatsen endast har TUIfly Belgium och Flybe kvar på flygplatsen som flyger till Medelhavsdestinationer respektive London Southend.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.