SAS stänger Café Lounge i Luleå

SAS Café Lounge
(Foto: SAS)

För få resenärer använder SAS Café Lounge på Luleå Airport, och det gör att SAS stänger loungen i Luleå och norska Ålesund av samma anledningen. Detta rapporterar check-in.dk.

För två år sedan öppnade SAS en så kallad Café Lounge på Luleå Airport för resenärer som åker i SAS Plus eller är Guld- och diamant medlemmar i SAS Euro Bonus-program. Konceptet med Café Lounge kan liknas med en miniversion av en ”vanlig” SAS-lounge. Café Lounger har etablerats på ett flertal mindre SAS-flygplatser som exempelvis Tromsö och Malmö.

Men loungen i Luleå närmar sig nu sitt slut. Från den 1 november kommer den att stängas då det är för få resenärer som använder den. Av samma anledningen kommer Café loungen på Ålesunds Flygplats i Norge att stängs. SAS övriga Café Lounger i Malmö, Bergen, Tromsö samt Trondheim kommer dock fortfarande att vara öppna.

I ett pressmeddelande skriver SAS att flygbolaget istället kommer att fokusera på att förbättra och investera i SAS Lounge, såväl som SAS Fast Track, på flygbolagets mest populära destinationer. Resenärer kan se fram emot den nyrenoverade SAS Lounge i Köpenhamn som öppnar i slutet av året och ytterligare förbättringar i SAS Next Generation Lounge i Oslo och våra lounger i Paris, New York och Chicago.

SAS Café Lounge-konceptet erbjuder gratis trådlöst internet, kaffe, te, enklare förtäring och dryck enligt ett pressmeddelande från flygbolaget i samband med öppnandet av loungen på Luleå Airport.

Check-in.dk skriver att SAS under förra året bestämde att stänga sina två City Lounger som var belägna i Stockholm. Tanken med dessa lounger var att erbjuda de mest frekventa resenärerna en plats att arbeta eller ta igen sig på medan man befann sig i Stockholm. Men det varade inte länge och de lades ner i samband med ett större besparingsprogram.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s