SAS stänger Café Lounge i Luleå

SAS Café Lounge
(Foto: SAS)

För få resenärer använder SAS Café Lounge på Luleå Airport, och det gör att SAS stänger loungen i Luleå och norska Ålesund av samma anledningen. Detta rapporterar check-in.dk.

För två år sedan öppnade SAS en så kallad Café Lounge på Luleå Airport för resenärer som åker i SAS Plus eller är Guld- och diamant medlemmar i SAS Euro Bonus-program. Konceptet med Café Lounge kan liknas med en miniversion av en ”vanlig” SAS-lounge. Café Lounger har etablerats på ett flertal mindre SAS-flygplatser som exempelvis Tromsö och Malmö.

Men loungen i Luleå närmar sig nu sitt slut. Från den 1 november kommer den att stängas då det är för få resenärer som använder den. Av samma anledningen kommer Café loungen på Ålesunds Flygplats i Norge att stängs. SAS övriga Café Lounger i Malmö, Bergen, Tromsö samt Trondheim kommer dock fortfarande att vara öppna.

I ett pressmeddelande skriver SAS att flygbolaget istället kommer att fokusera på att förbättra och investera i SAS Lounge, såväl som SAS Fast Track, på flygbolagets mest populära destinationer. Resenärer kan se fram emot den nyrenoverade SAS Lounge i Köpenhamn som öppnar i slutet av året och ytterligare förbättringar i SAS Next Generation Lounge i Oslo och våra lounger i Paris, New York och Chicago.

SAS Café Lounge-konceptet erbjuder gratis trådlöst internet, kaffe, te, enklare förtäring och dryck enligt ett pressmeddelande från flygbolaget i samband med öppnandet av loungen på Luleå Airport.

Check-in.dk skriver att SAS under förra året bestämde att stänga sina två City Lounger som var belägna i Stockholm. Tanken med dessa lounger var att erbjuda de mest frekventa resenärerna en plats att arbeta eller ta igen sig på medan man befann sig i Stockholm. Men det varade inte länge och de lades ner i samband med ett större besparingsprogram.

En kommentar

  1. Som Guld och Diamond medlem i 19 år var det trevligt med café launchen på Kallax i Luleå synd att den inte användes mer, SAS kunde i stället skrivit avtal med Expresso house (som nu serverar fika där) för Dimond kunder att få en kopp kaffe medans vi väntar på att få stiga på flyget, borde inte bli dyrt om vi nu inte var så många som var i launchen…. Frekvent SAS kund i 19år

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.