easyJet utökar Berlin-trafiken från Arlanda

Bildresultat för easyjet a319
easyJet Airbus A319. (Foto: Markus Eigenheer)

easyJet fortsätter att expandera på Stockholm Arlanda Airport. Sedan mars i år har flygbolaget 14 avgångar i veckan till Berlin-Tegel från Arlanda. Men från 28 oktober öppnar easyJet ytterligare sex veckoavgångar till Berlin och denna gång Schönefeld Airport.

I mars började easyJet flyga till Berlin-Tegel Airport från Stockholm Arlanda. Nu utökas trafiken mellan de två europeiska huvudstäderna med ytterligare sex avgångar i veckan, men denna gång till en annan av Berlins flygplatser, Berlin-Schönefeld. Trafikstart för den nya linjen är den 28 oktober och därefter kommer easyJet att flyga Arlanda-Schönefeld alla dagar i veckan förutom lördagar. Samtliga Berlin-flygningar trafikeras med easyJets Airbus A319 och A320-flygplan.

”Vi är glada över att easyJet fortsätter sin satsning på Arlanda. Våra betydelsefulla affärsförbindelser mellan Tyskland och Sverige är beroende av en god tillgänglighet och goda flygförbindelser. En utökad flygtrafik mellan de båda huvudstäderna är viktigt för näringslivet och besöksnäringen”, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

Förutom easyJet flyger även Norwegian och SAS till Berlin från Stockholm. Norwegian till Schönefeld och SAS till Tegel. När Air Berlin gick i konkurs under förra året tog easyJet över stora delar av bolagets flygplan och flyglinjer från Berlin, och etablerade sig då på Tegel-flygplatsen. Sedan tidigare har det brittiska lågprisflygbolaget flugit från Schönefeld-flygplatsen som varit en easyJet bas den senaste tio åren.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.