SAAB-operatör i konkurs

Bildresultat för skywork saab 2000
SkyWork Airlines SAAB 2000. (Foto: Kambui)

Det schweiziska flygbolaget SkyWork Airlines som flyger med sex SAAB 2000-flygplan har försatts i konkurs efter att förhandlingar med en potentiell investerare stoppades i förra veckan.

Schweiziska flygbolag har det tufft. Tidigare i år försattes Darwin Airline i konkurs, och nu är det SkyWork Airlines tur. SkyWork upphörde med sina flygningar den 29 augusti och flög från Schweiz huvudstad Bern till ett 20-tal destinationer i Storbritannien, Italien, Österrike, Tyskland, Nederländerna, Kroatien och Jersey med sex SAAB 2000-flygplan.

SkyWork Airlines lämnade i samband med konkursen tillbaka sin operativa licens till den schweiziska flygmyndigheten då man inte uppfyller krav längre. Flygbolaget har tidigare haft ekonomiska problem, och senast i oktober förra året tvingades SkyWork att tillfälligt stoppa flygningar under en tid då ekonomin inte var tillfredsställande.

SkyWork Airlines bildades år 1983 och har haft en dominerande ställning på Berns flygplats som nu tappar majoriteten av alla flygningar. Konkursen gör att den schweiziska huvudstaden endast har säsongsflyglinjer till destinationer runt Medelhavet med Helvetic Airways.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.