Snart lyfter Norwegian Air Argentina

Norwegian_Air_Shuttle_B737_LN-NGH_(8906326396)
Norwegian Boeing 737-800. (Foto: RHL Images)

Norwegians dotterbolag Norwegian Air Argentina närmar sig nu sin första flygning i Argentina. Startdatumet är satt till den 16 oktober, men biljetterna på flygningarna börjar att säljas så sent som den 4 september.

Norwegians argentinska flygbolag Norwegian Air Argentina med huvudkontor i Buenos Aires har nu satt ett startdatum för sina första kommersiella flygningar. Premiär blir tisdagen den 16 oktober på flygningar från Buenos Aires till de argentinska städerna Córdoba och Mendoza.

Norwegian Air Argentina fick de nödvändiga tillstånden för att bedriva flygtrafik av de argentinska luftfartsmyndigheterna i februari i år, men komplexiteten med att etablera sin plattform i Argentina har försenat trafikstarten säger Norwegians VD Bjørn Kjos i en intervju med Infobae.

Biljettförsäljningen för flygningarna som startar den 16 oktober är dock inte igång än, och ska först komma igång den 4 september enligt Kjos. Dock förnekar Norwegian-VD:n att den sena biljettförsäljningen beror på att Argentina nyligen tagit bort ett prisgolv för flygbiljetter, vilket Kjos dock välkomnar och ser som ett smart drag av den argentinska staten.

Norwegian Air Argentina har hittills använt sitt enda flygplan, en Boeing 737-800, LV-HQH, på flygningar hos systerbolaget Norwegian Air International under sommaren, men flygplanet ska vara tillbaka i Sydamerika inom kort. Under året ska ytterligare fyra flygplan gör LV-HQH sällskap hos Norwegian Air Argentina. 

Argentina är ett av tre länder i Sydamerika som Norwegian planerar att flyga i, och idag flyger man redan till Buenos Aires i Argentina från London. Förutom Argentina är Norwegian även intresserade av Chile samt Brasilien. Under sommaren har Norwegian ansökt om tillstånd att etablera flyglinjer till just Brasilien från Storbritannien och då London Gatwick som trolig destination och väntar nu på svar från brasilianska myndigheter.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.