American Airlines med Europaoffensiv

Bildresultat för american b787
American Airlines Boeing 787 Dreamliner. (Foto: Eric Salard)

American Airlines startar under nästa år nio nya flyglinjer till Europa från USA. Det är en Europaoffensiv som dock inte rör Norden utan främst riktar in sig på Sydeuropa men även de brittiska öarna och Tyskland.

American Airlines är Nordamerikas största flygbolag sett till antal passagerare och nu växer man ännu mer när en ruttoffensiv med nio nya linjer till Europa inleds under nästa år. Fyra av linjerna ska utgå från Americans Philadelphia-bas där man ska flyga till Edinburgh, Berlin-Tegel, Bologna och Dubrovnik. Edinburgh-linjen ska flygas dagligen medan Berlin samt Bologna får fyra och Dubrovnik tre flygningar i veckan.

Alla linjerna från Philadelphia ska flygas med Boeing 767 på alla avgångar förutom Philadelphia-Edinburgh som ska flygas med den mindre Boeing 757. De övriga fem linjerna kommer att flygas från Dallas till Dublin och München, från Charlotte till München, Chicago till Aten och Phoenix till London Heathrow.

Dallas-linjerna och Chicago-Aten ska flygas med Boeing 787 Dreamliner medan Phoenix-linjen ska betjänas med Boeing 777-200 och Charlotte-München med Airbus A330-200.

”Genom att erbjuda de enda direktflygningar från Nordamerika till Bologna och Dubrovnik och att tillföra Berlin till vår internationella satsning gör American Airlines det lättare att se världen”, säger Vasu Raja chef över ruttplaneringen på American Airlines.

Det är positiva signaler från flyglinjer till Europa som American startat tidigare som gör att man nu fortsätter sin Europa-expansion. Flygbolagets linjer till Budapest och Prag från Philadelphia nämns som succélinjer av American själva och är troligen viktiga för Americans vilja att fortsätta växa på marknaden över Atlanten.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.